Slovensko
Menu
Index » Blog » Aktuality » Zvýšte príspevok na stravovanie o 1 € na deň. Ušetríte a ešte aj zmodernizujete!
Uverejnené  10.06.19  v 

Zvýšte príspevok na stravovanie o 1 € na deň. Ušetríte a ešte aj zmodernizujete!

Od 1.7.2019 úpravou zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách vstupuje do platnosti nové opatrenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky o sumách stravného.

Zmena výšky stravného pre pracovné cesty je nasledovná:optimálna hodnota sa zvýši z 4,80€ na 5,10€ a minimálna hodnota sa zvýši z 3,60€ na 3,83€. Zaokrúhlite hodnotu stravných lístkov na jedno desatiné miesto a zbavte sa komplikovaného prepočítavania.

Zvýšené výdavky za obedy sú jasným ukazovateľom toho, že ceny za dobrý a kvalitný obed stúpajú. Súčasný príspevok na stravovanie ich vo väčšine prípadov nedokáže dostatočne pokryť a za obedy si musia zamestnanci doplácať.  Ste dobrý šéf? Navýšte stravné a ušetrite stovky eur.

Ceny za obedy sa zvýšili takmer vo všetkých regiónoch Slovenska. Najviac zaplatíme za obedy v Trnavskom kraji (6,60 €) a najmenej v Prešovskom kraji (5,00 €). V Bratislavskom kraji je priemerný náklad za obed (5,60 €). Sumy vychádzajú z reálnych útrat zamestnancov v stravných zariadeniach v pracovnom čase formou najrozšírenejšej stravovacej karty Ticket Restaurant®, pričom v cenách sú zarátané vždy celé útraty za jedlo, občerstvenie alebo kávu. Minimálna hodnota stravných lístkov sa zvýši od 1. júla 2019. Zvýšenie hodnoty stravného navrhuje Ministerstvo práce a sociálnych vecí a rodiny SR na základe zvýšenia cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní. Vďaka pripravovanej zmene legislatívy sa minimálna hodnota navýši zo súčasných 3,60 € na 3,83 € a maximálna hodnota na 5,10 €. Zvýšený príspevok na stravovanie pomôže vašim zamestnancom pokryť prevažnú časť ceny obedového menu.

Dobrý šéf na svojich zamestnancoch nešetrí

Platy v regiónoch Slovenska sú rôzne a veľmi ťažko sa hľadajú prostriedky na ich zvyšovanie. Pokiaľ zvýšite svojim zamestnancom mzdu o 1 €, vzniknú vám vyššie náklady. Musíte rátať s vyššími odvodmi na sociálne a zdravotné poistenie. Ale ak navýšite príspevok na stravovanie o 1 € na deň, ušetríte a ešte aj zmodernizujete. Zvyšovanie hodnoty stravných lístkov nepodlieha odvodom. Navýšenie si môžete vložiť do nákladov a odpočítať výhodne z daní, pretože príspevok na stravovanie je daňovo uznateľný náklad.

Zvýšte hodnotu stravných poukazov a objednajte pre svojich zamestnancov stravné s minimálnou hodnotou 4,50 € a získate karty Ticket Restaurant® pre všetkých zamestnancov zadarmo. Výhodou tejto karty je, že sa vyhnete starostiam so zariaďovaním vlastnej jedálne, a zároveň dáte svojim zamestnancom možnosť zaobstarať si jedlo podľa vlastných preferencií v najširšej sieti akceptačných miest, ktorú neustále rozširujeme. Ponuka platí v období od 1. 6. 2019 do 31. 8. 2019. pri prvej objednávke kariet Ticket Restaurant®. 

Prepočítajte si koľko eur ročne dokážete ušetriť vďaka navýšeniu stravného pre vašich zamestnancov.  

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram