Slovensko
Menu
Index » Blog » Aktuality » Veľa zamestnancov si vyžaduje veľa pozornosti. S riešeniami od Edenred to zvládnete jednoducho
Uverejnené  13.03.24  v ,

Veľa zamestnancov si vyžaduje veľa pozornosti. S riešeniami od Edenred to zvládnete jednoducho

Prax nám dennodenne ukazuje, aké dôležité je oceňovať svojich zamestnancov, nech sú kdekoľvek. Spoločnosti s desiatkami či stovkami ľudí, ktorí sú roztrúsení po celom Slovensku, musia investovať veľa času a energie, aby zabezpečili vhodnú motiváciu pre všetkých. Preto prichádzame s riešením.

Zamestnanci oceňujú, keď je ich práca hodnotená a oceňovaná nadriadenými, a to ako slovne, tak vo forme finančných odmien aj nefinančných benefitov.
Veľké firmy, ktorých pobočky sa nachádzajú po celom Slovensku, to však majú v tomto smere zložitejšie. Ako zabezpečiť vhodnú motiváciu alebo poďakovanie – či už formou rôznych benefitov, alebo darčekov, ktoré sú hodnotné a zároveň vyhovujú preferenciám každého jedného zamestnanca? Veď každý z nich je iný a má rád odlišné veci.

„Tento problém rieši karta Edenred. Na nej sú implementované až tri rôzne takzvané peňaženky. Jednou z nich je napríklad peňaženka Edenred Benefits. S ňou majú zamestnanci aj veľkých firiem možnosť platiť za rôzny tovar a služby v každom regióne Slovenska, ako napríklad za športové či kultúrne podujatie, vzdelávacie kurzy, za oblečenie a mnohé iné – každému podľa jeho chuti a preferencie,“ poradila Lívia Bachratá, riaditeľka pre Public Affairs v Edenred.

Áno, je to také jednoduché: tú istú kartu a všetky jej výhody môžu využívať všetci zamestnanci bez ohľadu na to, v ktorej pobočke na Slovensku sa nachádzajú.

„Toto riešenie uľahčuje proces výberu napríklad darčekov pre váš tím a zároveň spoločnostiam prináša úsporu času. Nemusia sa trápiť s vyberaním darčeka pre každého zamestnanca zvlášť alebo s hľadaním takého, ktorý by potešil všetkých. Karta Edenred s virtuálnou peňaženkou Benefits poskytuje flexibilitu a možnosť výberu darčeka každému jednému zamestnancovi,“ dodala L. Bachratá.

Funguje to jednoducho

Benefitná karta Edenred v sebe skrýva veľa možností. Zamestnanci na nej môžu mať všetky benefity: príspevok na stravovanie, nepeňažné odmeny a dokonca aj rekreačný poukaz. „S naším riešením môže byť táto forma odmeňovania oslobodená od daní a odvodov navyše,“ prináša ďalšiu dobrú správu L. Bachratá.

Edenred benefitná karta sa obsluhuje pomocou aplikácie, kde sa dá každému zamestnancovi nastaviť konkrétny druh a hodnota benefitu. Zamestnanec si ich čerpá podľa vlastného uváženia kdekoľvek na Slovensku vďaka najširšej akceptačnej sieti našich partnerov. Buď za služby alebo tovar platí priamo kartou, alebo celý proces urobí cez aplikáciu.

Extra hodnota

Aby sme ešte lepšie reflektovali na potreby zamestnancov a ich zamestnávateľov, benefitnú kartu Edenred sme vylepšili ďalšími možnosťami. Jedna „obyčajná“ – ekologická, z recyklátu vyrobená a ďalej recyklovateľná – karta v sebe ukrýva tri peňaženky.

„Obľúbenú formu benefitov Darčeky a Služby, ktoré boli celé roky iba v papierovej forme alebo online na platforme cafeteria, sme vďaka našim inováciám zdigitalizovali. Všetky benefity môžu teraz ľudia zodpovední za ľudské zdroje ešte ľahšie spravovať a rovnako ľahko ich môžu využívať zamestnanci,“ povedala L. Bachratá.

Zamestnávateľ, ktorý má mnoho zamestnancov a sú v pobočkách po celom Slovensku, obsluhuje kartu veľmi jednoducho a bez náročnej administratívy. Zamestnanci si sami vyberajú, za akú aktivitu, hmotnú či nehmotnú vec, vitamíny, doplnky výživy alebo čokoľvek iné svojou kartou zaplatia.

Karta sa používa rovnako ako štandardná platobná karta, ale má mnoho extra bonusov. V širokej akceptačnej sieti našich partnerov prináša držiteľom karty extra zľavy alebo pomáha šetriť vďaka cash back. Kartu netreba mať fyzicky pri sebe, dá sa ňou platiť aj pomocou mobilu. Pritom platí, že všetky prostriedky na karte sú chránené a jej držiteľ má o nich dokonalý prehľad. A zamestnávateľ je spokojný, že jeho príspevok na nefinančné benefity je jasne viditeľný – a teda aj jasne odkomunikovaný každému jednému zamestnancovi. Tak nesplynie so mzdou, čo je nevýhodou finančného príspevku, ktorý síce zamestnávateľ s dobrým úmyslom poskytne, ale zamestnanec si ho mnohokrát nevšimne a neocení.

„Naším cieľom je identifikovať problémy, s ktorými sa zamestnávatelia stretávajú a nájsť na ne riešenia, ktoré sú výhodné pre všetkých. Tým, že šetria čas, prinášajú aj úsporu financií a uľahčujú život. Edenred Benefits takým riešením je a vo veľkých firmách ho určite ocenia,“ uzatvára L. Bachratá.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram