Slovensko
Menu
Index » Blog » Aktuality » Zvyšujeme limit pre bezkontaktné platby. Odteraz je možné platiť s kartami Edenred, bez použitia PIN kódu až do výšky 50€.
Uverejnené  21.04.20  v 

Zvyšujeme limit pre bezkontaktné platby. Odteraz je možné platiť s kartami Edenred, bez použitia PIN kódu až do výšky 50€.

We increased the limit for contactless payments with Edenred cards, without PIN you can pay up to 50 €. For more information in english, read here.

Bezkontaktné platby, ktoré sú aktuálne najbezpečnejšou formou platenia prichádzajú s ešte výhodnejším limitom. Klienti a užívatelia bezkontaktných kariet od Edenred budú môcť už od 22.4.2020 realizovať platby vo výške až 50€ bez potreby zadania PIN kódu.

Zvýšenie limitu bezkontaktných platieb z 20 € na 50 € môže pomôcť znížiť počet takých platieb kartou, kedy je potrebné zadať fyzicky PIN, nakoľko pri nákupe s vyšším limitom dokážete zaplatiť väčšiu čiastku bezkontaktne.

Zvoľte si bezpečnosť a pohodlie v jednom, s Edenred sa dá platiť aj mobilom či smart hodinkami

Bezkontaktnými kartami od Edenred je možné platiť vo všetkých zmluvných prevádzkach Edenred, ktoré disponujú bezkontaktným platobným terminálom, či pomocou SMS platieb v prevádzkach bez platobného terminálu.

Navyše, s kartou Ticket Restaurant® taktiež aj cez aplikácie Apple Pay alebo Google PayTM, mobilom či smart hodinkami, v podstate bez žiadneho fyzického kontaktu.

Viac o bezkontaktných platbách s kartami od Edenred:

1. Odkedy môžem platiť až 50 € bezkontaktne?

Účinnosť navrhovaného vládneho opatrenia, ktoré štát priniesol v súvislosti s rozšírenými opatreniami pre zníženie rizika šírenia COVID-19 v platobnej sfére, je od 22. apríla 2020. V praxi to znamená, že majitelia POS terminálov by mali byť od tohto dátumu na zmenu pripravení a mali by mať aktualizované POS terminály na nový limit.

2. Týka sa zmena limitu aj platieb kartou s magnetickým pásikom?

Nie, zmena sa vzťahuje len na bezkontaktné platby pomocou platobných kariet s bezkontaktnou funkciou, tzv. bezknotaktné karty. Karta s magnetickým pásikom neumožňuje bezkontaktné platby.

3. Aký objem peňazí budem vedieť po novom zaplatiť?

Zmena limitu sa vzťahuje na úpravu výšky limitu na jednu bezkontaktnú platbu z 20 € na 50 €, kumulatívne za viac po sebe idúcich bezkontaktných platieb je to 150 €. 

4. Kde môžem používať bezkontaktné platby s kartami Edenred?

Bezkontaktnými kartami od Edenred platiť vo všetkých zmluvných prevádzkach Edenred, ktoré disponujú bezkontaktným platobným terminálom, či pomocou SMS platieb v prevádzkach bez platobného terminálu. Navyše, s kartou Ticket Restaurant® taktiež aj cez aplikácie Apple Pay alebo Google PayTM, mobilom či hodinkami, v podstate bez žiadneho fyzického kontaktu.

5. Mení sa týmto opatrením aj maximálna hodnota nákupov za jeden deň pri platbe stravovacou kartou alebo rekreačnou kartou od Edenred?

Nie, maximálne denné hodnoty nákupov bezkontaktnými kartami Edenred zostávajú nezmenené, t.j. maximálna hodnota platieb bezkontaktnou stravovacou kartou Ticket Restaurant® či cez službu Ticket Restaurant® Mobile (SMS mobilné platby) za deň je vo výške 90 €. 

Maximálna hodnota platieb kartou Edenred Dovolenka či cez službu Edenred Dovolenka mobilná platba (SMS mobilné platby) za deň je vo výške 500 €.

Zmena limitu sa vzťahuje len na výšku limitu na jednu bezkontaktnú platbu, t.j. maximálna hodnota jednej bezkontaktnej platby bez zadania PIN (týka sa len bezkontaktných kariet Edenred) je vo výške 50 €. Pri bezkontaktnej platbe nad 50 € je potrebné zadať PIN kód.

6. Zmení sa niečo pri platbách mobilom?

Pri platení mobilom sa z pohľadu užívateľa bezkontaktnej karty nič nemení. Navyše, s bezkontaktnou kartou Ticket Restaurant®, je možné bezkontaktne platiť aj prostredníctvom aplikácií Apple Pay alebo Google PayTM, mobilom či hodinkami, v podstate bez žiadneho fyzického kontaktu. Vďaka týmto aplikáciám je možné zaplatiť aj sumy nad 50 € bez kontaktu s platobným terminálom. 

7. Čo mám urobiť v prípade, že mi platobný terminál neumožní bezkontaktnú platbu do 50 € bez použitia PIN kódu?

V prípade, ak Vám nebude umožnená zo začiatku bezkontaktná platba na sumu do 50 €, stačí použiť PIN kód. Treba upozorniť danú prevádzku, aby si overili nastavenie platobného terminálu, či je ich terminál aktualizovaný na nový limit.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram