Slovensko
Menu
Index » Blog » Nezaradené » Sme to, čo jeme. Alebo pracujeme, ako jeme?
Uverejnené  20.10.21  v 

Sme to, čo jeme. Alebo pracujeme, ako jeme?

Vieme, po čom zamestnanci túžia na obed

Až 88% zamestnancov preferuje počas obedňajšej prestávky teplý obed. Slovensko je krajina, v ktorej v porovnaní s okolitými krajinami stále pretrváva trend konzumácie teplých obedov. Z veľkej časti k tomuto trendu prispievajú aj stravné lístky a stravovacie karty.

  • 79% zamestnancov očakáva zdravšiu ponuku v reštauráciách
  • 96% zamestnancov pomáha si udržať dobrý zdravotný stav teplá strava
  • 78% pracujúcich považuje vyváženú stravu za potrebnú pre lepší pracovný výkon

Viete, ako ovplyvňujú stravovacie návyky chod vašej spoločnosti?

Keď majú zamestnanci zdravé jedlo, majú dostatok energie, lepšie chápu, podávajú lepší pracovný výkon. Zároveň ľahšie zvládajú stres, rýchlejšie sa rozhodujú a nie sú unavení a nervózni.  Prosperujúce firmy majú zamestnancov, ktorí sú sústredení, cítia sa dobre a chodia do práce spokojní.  Zlé stravovacie návyky vedú k zdravotným problémom, absenciám, stresu a horším pracovným výsledkom.

EDENRED je vaša každodenná vstupenka k normálnej obednej pauze a dobrému jedlu. Sme tu preto, aby sme vám pripomenuli, že je normálne si urobiť počas dňa pauzu a dopriať si dobrý a zdravý obed. Sme tu preto, aby sme boli vašou zárukou, že vaši zamestnanci budú mať na tento obed prostriedky, ktoré sú vyčlenené presne nato. 

Správajme sa zodpovednejšie

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako ovplyvňujú potraviny životné prostredie? Plytvanie potravinymi je celosvetový problém a je potrebné nájsť a realizovať spôsoby, ako zamedziť plytvaniu potravinami. Na svete trpí hladom vyše 800 miliónov ľudí a ročne skončí v priemere v odpade až 1,3 miliarda jedla*. 

Viete ako obmedziť plytvanie potravinami?

Je niekoľko smerov a tipov, ako môžeme spoločne obmedziť alebo znížiť plytvanie potravinami. Sledujte nás a postupne Vám budeme prinášať tipy ako spoločne znížiť plytvanie potravinami.

Poďme sa spolu správať zodpovednejšie.

Zdroj:
Prieskum GLK, Free Food
, Obehové hospodárstvo. Budúcnosť rozvoja Slovenska. Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram