Slovensko
Menu
Index » Blog » Aktuality » Projekt FOOD: Zapojili sme sa do európskeho barometra
Uverejnené  04.10.12  v 

Projekt FOOD: Zapojili sme sa do európskeho barometra

Zistili sme, že európski spotrebitelia si v reštauráciách želajú ponuku zdravých jedál

Podľa prieskumu, ktorý uskutočnilo európske konzorcium pre projekt FOOD, väčšina zamestnancov v súčasnej dobe počas obedových prestávok vyhľadáva vyvážené jedlo. Reštaurácie sa rozhodli reagovať na zmenu týchto požiadaviek a splniť ich.

Projekt FOOD (Boj proti obezite prostredníctvom ponuky a dopytu) bol vytvorený ako verejno - súkromné partnerstvo a zameriava sa na rastúci problém obezity v Európe.

V rámci programu sa zaviedol aj európsky barometer na lepšie pochopenie a analýzu spoločenských zmien ako aj potrieb zamestnancov a reštaurácií. Odpovede na dotazníky poskytlo viac ako 6300 zamestnancov a 830 reštaurácií, ktoré pochádzajú z členských štátov. Prieskum ukázal, že v súčasnosti si počas pracovného dňa urobí obedovú prestávku až 70% zamestnancov. Prekvapujúce výsledky tiež ukazujú, že až 80% zamestnancov je znepokojených a uprednostňuje ponuku zdravých jedál, dôležitá je pre nich taktiež nutričná kvalita jedál a 83% z nich pokladá za veľmi dôležité, aby reštaurácie ponúkali pestré jedlá. Aby splnili požiadavky zákazníkov, až 65% reštaurácií zastáva názor, že by bolo vhodné, aby sa naučili o vyváženej strave viac a sú ochotní sa ďalej v tejto oblasti vzdelávať, takže až 70% z nich verí, že pre nich nie je problém pripraviť a naservírovať zdravé / vyvážené jedlá.

Ak vlastníte alebo prevádzkujete reštauráciu a máte záujem zapojiť sa do medzinárodnej siete FOOD reštaurácií, prosím, neváhajte nás kontaktovať telefonicky na 02/50 707 324 alebo e-mailom na rozvojsiete-sk@edenred.com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram