Slovensko
Menu
Index » Blog » Nezaradené » FOOD PROGRAM
Uverejnené  12.10.22  v 

FOOD PROGRAM

S projektom FOOD k novým zákazníkom

S programom FOOD dlhodobo podporujeme reštaurácie s cieľom zlepšiť stravovacie návyky zamestnancov počas obeda.  

Kde sa najesť naozaj zdravo?

V súčasnej dobe, keď sa ceny obedov neustále medziročne zvyšujú, začínajú stravníci viac zvažovať, kam pôjdu na obed. Z nedávnych prieskumov vieme, že za svoje peniaze očakávajú kvalitný, zdravý a vyvážený obed.

Pokiaľ si aj vy myslíte, že v pestrosti a kvalite je budúcnosť slovenskej gastronómie, zapojte sa do nášho programu FOOD. Vďaka nemu používatelia stravných lístkov a stravných kariet Edenred jednoducho nájdu práve vašu reštauráciu, ktorá spĺňa požiadavky na zdravé stravovanie.

Ako zapojiť vašu reštauráciu do programu FOOD? Je to jednoduché!

Pokiaľ pri tvorbe vašich jedálnych lístkov myslíte na nasledujúce kritériá a spĺňate aspoň 6 bodov z 12, tak spĺňate požiadavky na zdravé a vyvážené stravovanie.

ZAPOJTE SA DO PROGRAMU FOOD

  1. Používate zdravšie spôsoby varenia, napr. na pare, v rúre alebo na grile.
  2. Ponúkate možnosť polovičných porcií jedál.
  3. Nedávate na stôl soľničku.
  4. Poskytujete aj produkty a alternatívy jedál na báze celozrnnej múky, celozrnných cestovín a pod., napr. na požiadanie podávate celozrnný alebo ražný chlieb.
  5. Omáčku podávate osobitne.
  6. Umožnujete hosťom jesť viac čerstvej zeleniny, napríklad nechávate na tanieri priestor pre šalát, podávate šalát ako prvý alebo ho podávate priamo na tanieri.
  7. Ako nápoj poskytujete hosťom pitnú vodu.
  8. Máte v ponuke nízkotučný dressing a olivový olej.
  9. Ako dezert častejšie podávate čerstvé ovocie, ovocný alebo mliečny dezert.
  10. Ponúkate možnosť výberu rôznych príloh ku všetkým jedlám - aj k dennému menu.
  11. Ponúkate viac jedál z mäsa s nízkym obsahom tuku, napr. hydina, hovädzie.
  12. Pri jedlách uvádzajte aj energetickú hodnotu v kJ (napr. koľko kilojoulov majú jednotlivé zložky daného jedla) a nesladené nápoje.

Čo vám to prinesie?

Za posledných 5 rokov je zaznamenaný nárast tržieb v reštauráciách FOOD o 43 %.

Sieť reštaurácií FOOD sa na Slovensku a aj vo svete neustále rozrastá. Reštaurácie zaradené do programu stravník nájde jednoducho pomocou nášho vyhľadávača.

Pridajte sa do siete reštaurácií FOOD a získajte nových stravníkov, ktorí tieto reštaurácie navštevujú.

Program FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) vznikol v roku 2009 ako odpoveď na alarmujúce štatistiky o rastúcej obezite v Európe, kde viac ako 52 % dospelých trpí nadváhou alebo obezitou. Vznikol z iniciatívy EÚ a jeho cieľom je podporovať kvalitné a vyvážené stravovanie počas dňa. V spolupráci s vami, reštauráciami, tak dávame už cez 10 rokov dohromady sieť reštaurácií, ktoré sa snažia o zlepšenie nutričných hodnôt ponúkaných jedál a spĺňajú kritériá programu.

Zabráňme plytvaniu potravinami

Koniec vyhadzovania nepredaného jedla, urobme aspoň malý krôčik!

Ponúknite svoje nepredané porcie so zľavou, získate peniaze, ktoré by ste inak vyhodili do koša spoločne s jedlom. Zahreje vás pocit, že nič nevyhadzujete.

Tešíme sa na spoluprácu!  

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram